PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kural değişikliği oyunun ticaret kurallarında değişikliğe gidilmiştir.

leonbelmont
13.10.2008, 23:21
http://forum.madeniyet.com:89/showthread.php?t=2254

Diye açıklama gelmiş.

Bu durumda yaklaşık değerleri alacağız.

Basitçe bir hesap ile şöyle bir sonuç çıkıyor.

1 Uranyum = 1,5574 Altın = 4,9134 Petrol = 24,5260 Metal -----Oluyor
(Bu oranlar banka kademesine göre az farklılıklar gösterebilir)

Yani kabaca...

1 Uranyum = 1,5 Altın = 5 Petrol = 25 Metal oluyor.

Doğrumudur ???? Sizce Adilmidir ???? Nerden çıktı şimdi bu ???? Diye aklımdan geçirmeden edemiyorum.

Çünkü Eski oranlar---1 Uranyum =1 Altın = 4 Petrol = 5 Metal idi.---

Yani kısaca Uranyum değer kazandı (%50) Petrol Değer Kazandı (%25) Metal dibe vurdu değer kaybetti (-%500).

Sanırım Oyunda Metal bolluğu var o yüzden oluyor bu değişiklik.

Peki Üretimdede aynı şekilde artımlar veya eksiltmeler söz konusumu bu durumda madenler eskiye oranla daha az veya daha fazla üretim yapmamalımı ???

Denge açısından soruyorum ???

BeyazKalem
13.10.2008, 23:32
oyun ne gerektiriyorsa onu yapmalı :)

bu kuralın gelmesi gerekiyordu ayrıca ... [suistimaller söz konusuydu]

ve bence gelmesi gereken bir kural daha var :) bakalım düşündüğüm gibi

olur mu. bu kuralın çıkışından benim de duyurulardan haberim oldu.

herkese keyifli oyunlar.

cizirti
14.10.2008, 08:19
peki sayın modum soruyu şu şekil soralım bende diyelimki banka seviyesi 17 ve altın verip uranyum alış oranım 1.400 xxx şahıs ile maden takası yapacagız onun banka seviyeside 10 onunda altın verip uranyum alış oaranı 1.733
şimdiii bana en yakın deyer 1.3 veya 1.2 civarında ben bu oranlarda karşıdan uranyum alacam ki pazarın anlamı olsun bana yakın olan deyer öbürünü ucuk bir rakam oluşturuyo herkeste borsa deyeri aynı deyil bu karışıklık yaratırr

stratejist
14.10.2008, 08:33
atı alan üsküdarı geçti geç kalınmış bir kural.

BeyazKalem
14.10.2008, 09:51
Ticaret oranları artık esnek yani 1.4 ile 1.7 lik bir oran arasında değişecek bir
oran sorun yaratmayacaktır; 0.3 büyük bir fark değil. belki de borsanın daha
iyi düşünülmesi gerekiyor. Bana göre banka 8 'den sonra ticaret yapılabilmeli
ve borsa oranları banka seviyesi ile değişmemeli. Banka seviyesi başka işlere
yaramalı [altına gelen faiz oranını her seviye 0.1 arttırabilir ;) böylece seviye 8 de
faiz oranı 0.8 olur; seviye 12 de 1.2 olur gibi.

stratejist bana göre haklısın.

stratejist
14.10.2008, 10:28
Ticaret oranları artık esnek yani 1.4 ile 1.7 lik bir oran arasında değişecek bir
oran sorun yaratmayacaktır; 0.3 büyük bir fark değil. belki de borsanın daha
iyi düşünülmesi gerekiyor. Bana göre banka 8 'den sonra ticaret yapılabilmeli
ve borsa oranları banka seviyesi ile değişmemeli. Banka seviyesi başka işlere
yaramalı [altına gelen faiz oranını her seviye 0.1 arttırabilir ;) böylece seviye 8 de
faiz oranı 0.8 olur; seviye 12 de 1.2 olur gibi.

stratejist bana göre haklısın.

bunu destekleyen varsa koordinatınıda yazsın :))

cizirti
14.10.2008, 10:43
0.3 dediniz oran 10m takasta 3m yapar hem ben 1.4 den neden takas yapim 1.3 yada daha az oranda alım yapmalıyım ki pazarın bana faydası olsun deyilse direk borsadan alır gecerim neden madenin gelişini beklim sabit oran yapılması daha iyi bence

yenicerix
14.10.2008, 11:01
http://forum.madeniyet.com:89/showthread.php?t=2254

Diye açıklama gelmiş.

Bu durumda yaklaşık değerleri alacağız.

Basitçe bir hesap ile şöyle bir sonuç çıkıyor.

1 Uranyum = 1,5574 Altın = 4,9134 Petrol = 24,5260 Metal -----Oluyor
(Bu oranlar banka kademesine göre az farklılıklar gösterebilir)

Yani kabaca...

1 Uranyum = 1,5 Altın = 5 Petrol = 25 Metal oluyor.

Doğrumudur ???? Sizce Adilmidir ???? Nerden çıktı şimdi bu ???? Diye aklımdan geçirmeden edemiyorum.

Çünkü Eski oranlar---1 Uranyum =1 Altın = 4 Petrol = 5 Metal idi.---

Yani kısaca Uranyum değer kazandı (%50) Petrol Değer Kazandı (%25) Metal dibe vurdu değer kaybetti (-%500).

Sanırım Oyunda Metal bolluğu var o yüzden oluyor bu değişiklik.

Peki Üretimdede aynı şekilde artımlar veya eksiltmeler söz konusumu bu durumda madenler eskiye oranla daha az veya daha fazla üretim yapmamalımı ???

Denge açısından soruyorum ???

ticaretle alıp borsadan satıp kar ederken adaletsizlik olmuyordu yani?

mummy
14.10.2008, 11:09
Bencede geç kalınmış bir karar (stratejist haklı) ama buranın pilot olduğunu düşünürsek mühim olan asıl gerçek server a geçmeden geç de olsa bu meselelerin burda halledilmesi.

cizirti
14.10.2008, 11:18
ticaretle alıp borsadan satıp kar ederken adaletsizlik olmuyordu yani?

haklısınız yerinde alınan birkarda bir önceki mesajımda benim belirttim olay nasıl olacak kime göre yapmamız gerek arada ucurmlar varr 10 m uranyum satmak isteyen biri 1.7 diyelim benimde 1.4 ben 1.3 den alırm ki pazarın anlamı olsun 13m altın verecem 4 m oran oynuyo arada:eek: bu fark sorun olurmu :confused:

Siyanur
14.10.2008, 16:24
Bu kuralın çıkması güzel ama çok ham bir kural oldu kanımca böyle bir uygulamada borsadan veya ticaretten birinin iptali söz konusu bazıları 0,3 luk oran değişikliğinin fazla olmadıgını düşünüyor ancak bu oran oldukça büyük bir oran 1 milyon 2 milyon ticaret yapılacak diye bir şey yok 100 milyonluk ticaretlerde bu oran farkı da oldukça hissedilir olacaktır bunu önlemek için borsa tamamen sabitlenir ve tek oran olur ki o zaman borsanin bir anlamı kalmaz ..

Benim bu konuda bir önerim olacak.. Tamam borsa sabitlensin ticaret oranlarıda borsaya bağlı olsun ama faizler banka seviyesine gore artsın burda altına verilen faizden bahsediyorum çünkü en değerli şey altındır ve en zor elde edilen şey de altındır , kendi imkanlarımızla üretebildiğimiz şeyler altından daha pahalı olmamalı ve altının faiz oranı banka seviyesine göre artmalı ...
veya
Borsa ve banka tamamen kapatılıp sadece ticaret seçeneği kalmalı bu durumda üretimi tamamen sıfırlanacak olan altında kaldırılmalı oyunda sadece üretilebilir madenler kalmalı ...

yenicerix
14.10.2008, 23:21
0.3 diye bi oran yok
bu bilgi yanlıştır.

cizirti
14.10.2008, 23:50
0.3 diye bi oran yok
bu bilgi yanlıştır.

sevgi adminim 0,3 olayı şurdan cıktı aşadan bir arkadaşın bankası 8. seviyede diyelim bunun borsadan altın verip uranyum alırken 1.7 cıvarında aşa yukarı sordum o cıvarlarda banka sekizlerr bende 16 seviye banka uranyum alış 1.4 cıvarındaa şimdi bana göre takasda arada 0,3lük fark oluyo 0,3 ordan cıktı ve 10 milyon uranyuma karşıtarafın bankasına göre 17.000.000 bana göre 14.000.000 oranlarına yakın altın göndermem gerek bu aradaki 3 milyon nasıl cözülecek kime göre takas olacak 0,3lük oran burdan cıktı

LéFKé_Léé
15.10.2008, 15:47
pekii sayın admin tam net bir ticaret oranı neden vermiyosunuz sonuçta ticaret sabit oranlarla yapılacak biz neden kendimizi parçalıyoruz esnek olmayan sabit bir ticaret oranı verirseniz bütün arkadaşlar tartışma içersinde bulunmayacak sizinle.

Gsoldiers34
15.10.2008, 16:09
geç kalınmış birkural uranyum değersizdi şimdi değerlendi

kadiru
17.10.2008, 09:37
geç kalınmış birkural uranyum değersizdi şimdi değerlendi

güzel iyi kararda sabitlenmesi gerek bence ve uranyum ver altın al oranı düşük tutulursa birin altına inerse ozaman su istimaller ortadan kalkar :cool: