PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ittifak arkadaşı konuşlanması

arsenlupen
27.10.2008, 00:57
Merhaba

"Yazan DEDE

İttifak arkadaşı konuşlanması

Bir şehirde 3'den fazla ittifak arkadaşı bulundurulmamalıdır. 3'den fazla konuşlanmalarda savaşlarda "beklenmedik" durumlar gözlenebilir. Bu şekilde fazla konuşlanma olan şehir sahipleri konuşlanmalardaki ittifak arkadaşlarının birliklerini geri göndermelidir.

3 limitine ittifak harici oyuncuların birlikleri dahil değildir. Bu konuda bir limit yoktur. İttifak harici oyuncuların birlikleri geri gönderilemez"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Şehri görüntüle" başlığında da bu konu ile iligili bir soru sormuştum Sn.BeyazKalem cevap verme nezaketinde bulundu "Sn BeyazKalemin cevabı : insansız uçak isterseniz 1 tane isterseniz 100 tane yollayın 1 kişilik yer tutacaktır" kendisine teşekkür ederim ama Sn. Moderatörlerimiz ve Sn Adminisratörlerimiz mazur görürlerse tam anlayamadım bu konunun tam manasıyle açıklamaya kavuşması bakımından daha detaylı bilgi verilmesini talep ediyorum.

Örnekleme babında

Şimdi benim şehrimde 10 arkadaşın (koordinat olarak bana yakın olanların) sadece ve sadece her bir arkadaşın 1 adet insansız ucağı olması durumu ne olacak ??? sececeğim 3 tane arkadaşın insansız ucağının haricindiklerini gerimi göndereceğim ?? ve savunma limiti 5 arkadaşa indiğine gore 1 adet insansız ucakta savunma yapıyor şeklindemi yorumlanacak.

Yani

Ana Şehrime saldırı durumu olması halinde 3 ayrı kişinin 1 adet insansız ucağı olması nedeniyle 2 kişimi destek verecek ??? Yoksa insansız ucağın herne kadar ateş etme özelliği var isede bu askeri üniteyi haberleşme olarak yorumlanıp 3 farklı arkadaşın insansız ucağına ilave olarak 3 farklı kişinin askeri birliği ana şehrimde devamlı olarak konuşlanabilecek mi ???

saygılarımla
arsenlupen

BeyazKalem
27.10.2008, 01:02
Savunmada aslında 5 kişi olması gerekiyor sonradan bu değişti yarın dede 'den
ben ayrıntılı öğrenip rehber-sss 'e başlık açmayı düşünüyorum.

Bir şehre 5 farklı kişi destek atabilir. İsterse 1 kişi 1 tane insansız atar, isterse
1000 tank, 5000 insansız, 3000 avcı atabilir. Hepsi 1 kişiyi ifade eder.

Eğer saldırı alıyorsanız, ve şehrinizde 5 kişinin [daha fazla olamaz zaten] insansız
uçağı varsa; destek alacaksanız bu 5 tane tek insansız uçağı geri yollamalısınız

dede
27.10.2008, 01:29
bir şehir saldırı aldığında savunan olarak o şehirle aynı ittifağa sahip oyuncular arasından 5 oyuncu seçiliyor. bunlar 1 şehrin gerçek sahibi + 4 ittifak arkadaşı da olabilir. şehrin gerçek sahibi olmadan 5 ittifak arkadaşı da olabilir, bu konuda bir kural yok. rastgele 5 oyuncu seçildiğini düşünebilirsiniz.

eğer şehirde aynı ittifaktan 5ten fazla oyuncu varsa seçilenler dışındakilerin birlikleri tamamen etkisiz kalacaktır.

ünite tipi ya da ünite adedi önemsizdir.

iyi oyunlar.