PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl iş???

alireis
27.10.2008, 10:15
1.600.000 küsür puandaki bir oyuncu 300bin puandaki bir oyuncuyu nasıl vurur? Bunun bir açıklaması var mı? Hani noob sistemi puanın üç katı fazlası ve azını kapsıyordu?Acaba yeni düzenlemeler ile bu uygulama değişti mi?
Sadece gerekli kişiler cevap versin lütfen, yani yönetici ve uygulayıcılar. Oyuncu arkadaşların cevap yazmalarını istemiyorum.

BeyazKalem
27.10.2008, 10:22
http://forum.madeniyet.com:89/showthread.php?t=294

http://forum.madeniyet.com:89/showthread.php?t=104

[noob korumasına bir ilave yaptım]

Eğer açık arazide veya kendi şehirlerinizin dışında ise noob korumasından
faydalanamazsınız.

charvaka
27.10.2008, 11:06
ben de bi ekleme yapiim(bu bir cevap deildir,yani user cevap felam vermio)

biraz önce bende vurdum malesef,(konu ben bile olabilirim,gerçi 1600k olmadım daha).
300k puanı olan bi oyuncu gidip 700k lık bi yeri sömürmeye çalışıyosa 1600k lık biri gelip rahat rahat vurabilir.Gitsin kendine göre sömürülcek yüzlerce yerden birini bulsun yaff,yüksek puanlıların saldırısını da almaz böylece.

kadiru
27.10.2008, 11:40
1.600.000 küsür puandaki bir oyuncu 300bin puandaki bir oyuncuyu nasıl vurur? Bunun bir açıklaması var mı? Hani noob sistemi puanın üç katı fazlası ve azını kapsıyordu?Acaba yeni düzenlemeler ile bu uygulama değişti mi?
Sadece gerekli kişiler cevap versin lütfen, yani yönetici ve uygulayıcılar. Oyuncu arkadaşların cevap yazmalarını istemiyorum.

oyuncular yazmasın demişinde genede yazım sana saldırı yapan daha önce ittfakında olabilir onun sende kara veya hava üniteleir kalmiş olabir ya sen yada o ittfak deyiştirmiş senin şehrine de ittfak arakadaşların yada sen ünite soktun an o kalan üniteler düşman oldugu icin catışma cıkar tahminimce böyledir

alireis
27.10.2008, 11:45
Kusura bakmayın ama çok saçma ve mantıksız bir düzenleme olmuş.Güçlü ve zayıf oyuncu arasında rekabeti sağlayan, farklı bir tabirle kuvvet dengesini sağlayan noob sistemi neden açık arazide veya işgal altındaki bir şehirde geçerli olmuyor?
Şimdi benim puanım 15645, birliğim;
330 Tank,
285 Piyade,
125 Mekanize top var.
Karşı tarafın puanı ise 585000, birliği;
5400 Piyade,
25000 Özel TanK,
3000 Helikopter var.
Şimdi ben bu oyuncuya normalde noobum, fakat açık arazide ben bu oyuncu için deneme tahtası oluyorum.Oyuncuda zaten casus uydu var, insansız var.
Haa bakıyor keklik çayır çimene çıkmış, oohh oohh kekliği düz ovada avlarlar :D diyor.Haklı bu kurala göre avlarlar.Peki nerede kuvvetler dengesi? Nerede bunun rekabeti?
Siz düzenlemeyi bu sabah 10.21'de yapıyorsunuz.Ben saldırıyı bu sabah 08.30 civarı alıyorum.Kim ve nasıl veya hangi ayrıcalıkla bu bilgiye herkesten önce ulaşıyor? Ya da kural uygulanıyormu diye denenen benmiyim?Siz duyuruyu buraya yazdıktan sonra oyuncuların bilmesi gerekmiyor mu?Daha önce mi bilgi sahibi olundu acaba?

parca
27.10.2008, 11:52
öyle değilmiş Onbaşım...
Hani "senin adamların" benim sınırlarımı habire ihlal ediyor ve laf dinlemiyorlar ya ; Ali Reis de laf dinlemeyenlerdenmiş...

alireis
27.10.2008, 12:18
öyle değilmiş Onbaşım...
Hani "senin adamların" benim sınırlarımı habire ihlal ediyor ve laf dinlemiyorlar ya ; Ali Reis de laf dinlemeyenlerdenmiş...

Benim işim sınırla mınırla değil, kardeşim istersen bütün birliğimi dağıt gene yaparım sorun değil.Benim anlatmaya çalıştığımı sen anlamamışsın galiba.Ozaman susta uslu komşu ol biraz.Karışma muhabbete lütfen.:mad:

charvaka
27.10.2008, 12:21
alireis;
sanırım konuyu tam anlamadın.Çünkü bu yeni bir kural değil.
Ve bu kuralda yakın zamanda yapılan bir değişiklik yok.
zaten eskiden beri varolan bu kuralda,birliklerini sömürgelerinde veya dostunun şehrinde tutacaksın,bu kadar basit.

aksi halde herkesten saldırı yiyebilirsin.Noob kuralı senin şehirlerini yüksek puanlılardan koruyor.E birliklerini de bi zahmet sen koru değil mi?:)

Koruman da dediğim gibi gayet basit,birliklerini açık arazide,ortalık yerde bırakma olsun bitsin.Hem bu kural düşük puanlı bi oyuncunun yüksek puanlıyı vurmasını da sağlıyor.

Sen gidip yüksek puanlı birinin az bi brliğini açık arazide vurursun ama o gelip senin şehirlerini vuramaz.Kısaca gücü olduğu halde vuramadığı için kudurur.

alireis
27.10.2008, 12:32
alireis;
sanırım konuyu tam anlamadın.Çünkü bu yeni bir kural değil.
Ve bu kuralda yakın zamanda yapılan bir değişiklik yok.
zaten eskiden beri varolan bu kuralda,birliklerini sömürgelerinde veya dostunun şehrinde tutacaksın,bu kadar basit.

aksi halde herkesten saldırı yiyebilirsin.Noob kuralı senin şehirlerini yüksek puanlılardan koruyor.E birliklerini de bi zahmet sen koru değil mi?:)

Koruman da dediğim gibi gayet basit,birliklerini açık arazide,ortalık yerde bırakma olsun bitsin.Hem bu kural düşük puanlı bi oyuncunun yüksek puanlıyı vurmasını da sağlıyor.

Sen gidip yüksek puanlı birinin az bi brliğini açık arazide vurursun ama o gelip senin şehirlerini vuramaz.Kısaca gücü olduğu halde vuramadığı için kudurur.

Yapılan değişikliğin saatini ve günüde yazdım oraya.Ben daha önce noob koruması ile ilgili böyle bir değişiklik hatırlamıyorum.Bilen arkadaşlarımda olsaydı söylerdi.Herkesin bir taktiği vardır.Senin filon sağlamdır, yanında savunmada yaparsın, filonu şehrinde tutarsın.Ama savunması ve filosu zayıf olan, filosunu illaki saklayacak.İttifak arkadaşı, ya da sömürge şehir, sanki orada saldırı almayacak.Ama burada normalde noob olan oyuncular arasında yaşanıyor olay.

alireis
27.10.2008, 12:36
Herneyse olan olmuş, boşuna konuşuyorum galiba.Yaşanan bu durumdan dolayı kural değişmeyecek ya.
Konuyu kapatabilirsiniz sayın admin.Başka bir sürü boş şey yeterince
vaktimizi-vaktinizi alıyor zaten.Birde bunlarla uğraştırmayayım sizi.

kadiru
27.10.2008, 16:06
Yapılan değişikliğin saatini ve günüde yazdım oraya.Ben daha önce noob koruması ile ilgili böyle bir değişiklik hatırlamıyorum.Bilen arkadaşlarımda olsaydı söylerdi.Herkesin bir taktiği vardır.Senin filon sağlamdır, yanında savunmada yaparsın, filonu şehrinde tutarsın.Ama savunması ve filosu zayıf olan, filosunu illaki saklayacak.İttifak arkadaşı, ya da sömürge şehir, sanki orada saldırı almayacak.Ama burada normalde noob olan oyuncular arasında yaşanıyor olay.

acık arazide nob koruması yoktur oyuna ilk başaldım günden buyana buşeklideydi şehirlerde nob uygulaması mevcutur;)

BeyazKalem
27.10.2008, 17:43
Oyunun başından beri olan bir şey bu. Ona göre oynamalısınız. Boşuna mı
rehber-sss var? Bence oyuna başlamadan önce rehber-sss 'e göz atmalısınız.

keyifli oyunlar.