Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakıcılık:S
nitrocay_pilot
16.11.2008, 18:48
gayet guzel bir sistem, oyunda olmadıgımızda 2 kişiyi secip eger musaitse onların ilgilenmesini saglayabiliyoruz.
fakat ben su an kimlerin bakıcısıyım bilmiyorum, bir arkadasımın bana ihtiyacı oldugunda zaten 2 kisinin bakıcısı oldugum o yuzden o arkadasa bakıcı olamayacıgımı soyleyen bir msj alınıyor. herhangi biri secmis beni ve ben o kim bilmiyorum. belki o kisinin bakıcısı olmak istemiyorum?
o yuzden kimin bakıcısı oldugumuzu gorsek ve olmayı istemiyorsak iptal edebilirsek cok iyi olacak.
albayrak_pilot
16.11.2008, 19:24
bakıcılık hiç bir şekilde iyi bir sistem değildir. kaldırılması gereken bir durumdur. herkes kendi oyununa bakmakla yükümlü olmalı. herkes kendi hesabını korumanın yolunu bulmalı. başkasının hesabına girip aynı anda 3 hesaba hükmedebilmek haksızlıktır. elimin altında istersen biri karacı biri havacı iki tane birlik olur. bunu bu şekilde kullanıp başkasının ordusu ile yapan oyuncu çok.
colins22_pilot
16.11.2008, 20:04
eğer bakıcılık kalkarsa tatil modu yerine gelmelidir. bir insan o kadar emek verdikten sonra 1-2 haftalık isi çıktığı için o kadar emegin boşa gitmesi ve başkaları tarafından somurulmesi üzücü bir durum olur.
albayrak "elimin altında istersen biri karacı biri havacı iki tane birlik olur. bunu bu şekilde kullanıp başkasının ordusu ile yapan oyuncu çok." demişsin. bu konuda kurallara aykırı bir durum yok. Kurallar sadece bu durumun uzun süreli olmasını yasaklamıştır.
Bkz. oyun kuralları madde 3:
Her hesabın sadece bir sahibi olabilir. Bir hesabı birden fazla kişi sahiplenemez ve kullanamaz. Yalnızca, "bakıcı" tanımlandığı durumlarda geçici bir süre için hesabın yönetimi başka birine devredilebilir. Sürekli bakıcı olamaz. Eğer bir hesabı sahibinden çok bakıcı idare ediyorsa bu durumda bakıcı ve esas hesap sahibi ceza alacaktır.
albayrak_pilot
16.11.2008, 20:24
haklısın @colins22;
kural ihlali olduğunu söylemedim. sadece orataya çıkan haksız durumu belirttim. tatil modu olmalı bakıcılık kalkmalı. nacizhane benim de fikrim budur.
kural ihlali açısından düşünecek olursak -en azından bu eklenmeli-(kural ihlali var demiyorum);
bakıcı olduğun hesaptan maden takviyesi, kendi çıkarına olacak saldırı ve savunama hareketleri gibi durumlar engellenmeli. yani bakıcı isen bakıcılık yaptığın hesabın araştımalarını yapabilmelisin, madenlerini ve birliklerini geliştirebilmelisin., saldırı yapıldığında birlikleri kaçırabilmelisin, ama saldırı amaçlı yada kendi hesabına savunma amaçlı kullanımı engellenmeli.
ben açıkçası başkasının emek vererek oluşturduğu bir hesabı kullanmayı pek etik bulmuyorum.
colins22_pilot
16.11.2008, 20:35
sen de haklısın @albayrak; [Ç]alıntı yapayım dedim :)
"bakıcı olduğun hesaptan maden takviyesi, kendi çıkarına olacak saldırı ve savunama hareketleri gibi durumlar engellenmeli."
bunlar yapılınca multiciliğin legal yolu oluyor haklısın :)
neyse konu amacından sapmasın.
nitrocay'ın dediklerine katılıyorum. kimin bakıcısı oldugumuzu gormemiz iyi olurdu.
bionukleer_pilot
17.11.2008, 00:06
nitrocaya bu konuda tamamen katılıyorum kimin bakıcısı oldugumu ah bi görebilsem:) bişey deil biri bakıcı olarak seçmiş kim olduguunu bilmiyorum :(
nitrocay_pilot
17.11.2008, 01:08
bakıcılık hiç bir şekilde iyi bir sistem değildir. kaldırılması gereken bir durumdur. herkes kendi oyununa bakmakla yükümlü olmalı. herkes kendi hesabını korumanın yolunu bulmalı. başkasının hesabına girip aynı anda 3 hesaba hükmedebilmek haksızlıktır. elimin altında istersen biri karacı biri havacı iki tane birlik olur. bunu bu şekilde kullanıp başkasının ordusu ile yapan oyuncu çok.
keske dedigin gibi olsa, "herkes kendi oyununu oynasa". ama herkes aynı anda oynayamıyor, ya da herkes aynı imkanlarla aynı surede oyun basında olamıyor. oyunla ilgilenemedigimiz surede emeklerimizi koruyacak bir sistem gerekli, ve bakıcılık sistemini dogru uygulanır ve kontrol edilirse gayet guzel oldugunu dusunuyorum. tatil modu olan oyunları da oynadık.bi aksam işin cıksa eve gec gelsen o zaman da tatil moduna alacak mısın? 3 gunden az sureli tatil modu yok. olmaması da gerekir.
online oyunlarda beni en cok rahatsız eden sey hayatımı etkilemeleri:) arkadaslarla plan yaparken ben gelemem aksam filom gelicek lafı ve turevleri sebebiyle canım cok sıkılmıstı. bakıcılık sistemini o yuzden destekliyorum.
madeniyette, kurallar dahilinde bakıcı kullanabilme hakkımı ise o kadar az kullanmısımdır ki; senin kastettigin ya da dusundugun kadar hesabım ortak kullanım urunu degildir. bunu da burada belirteyim.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.