Orijinalini görmek için tıklayınız : Zor durumda olan arkadasımıza Maden gonderebilme hk.
arsenlupen_pilot
28.11.2008, 16:30
merhaba
bir arkadaşımız hasarlı ünitelerinin tamir edebilmesi için acilen maden talebinde bulunmaktadır. Gönderilen madenlerin karsılıgını gonderebilecek durumda değil yuksek puanlı bir arkadasımız bu arkadasımıza makul ölcüde karşılıksız maden gönderebilirmi gerekiyorsa 3 madendende gonderecek.
Madde 18 de "24 saat içersinde karsılıgı gondermek suretiyle bir maden gonderme diye bir ifade var" bu sekilde yani tamir için maden gondermek ve karsılıgını almamak veya alamamak cezayı gerecektirecek bir durum teşkil edermi
saygılarımla
arsenlupen
delikurt_pilot
28.11.2008, 17:12
Yeni kural ittifakların işlevinide bitirmektedir.
İttifak olmak sadece saldırı ve savunmada yardım etmekmidir.bence ittifak içinde maden yardımı olmalı ve bunun için puan sınırlamasıda olmamalı.ama onun yerine günlük üretiminden fazlasını gönderememek gibi bir sey düşünülebilir.
stra_pilot
28.11.2008, 20:07
şu kuralları okumuşsunuz ama bir şey anlamamışsınız olay şu düşük puanlıya istediğiniz kadar yollayın. buna hibe deniyor duşük puanlıya hibe suç degil.
delikurt_pilot
28.11.2008, 20:38
şu kuralları okumuşsunuz ama bir şey anlamamışsınız olay şu düşük puanlıya istediğiniz kadar yollayın. buna hibe deniyor duşük puanlıya hibe suç degil.
stra bence 18.maddeyi tekrar oku ne diyor
''Ticaret: Bir tipte hammaddenin yollanması (örnek petrol) ve diğer hammaddelerden 1 veya 2sinin (örnek metal ve uranyum) 24 saat içerisinde karşılığının geri yollanması şeklinde olabilecektir. (Ticaret kapsamında) Bunun dışındaki oyuncular arası hammadde alış verişi yasaktır.''
ve bu madde 8. maddeyi gecersiz kılıyor
bunu ben değil dün beyazkalem modumuz söyledi ''son konulan kural geçerlidir arkadaşlar, kuralları kısa zamanda tekrar gözden
geçirip düzenlenmesi gerektiğini de bize hatırlattığınız için teşekkür ederiz.''
delikurt_pilot
28.11.2008, 20:40
stra bence 18.maddeyi tekrar oku ne diyor
''Ticaret: Bir tipte hammaddenin yollanması (örnek petrol) ve diğer hammaddelerden 1 veya 2sinin (örnek metal ve uranyum) 24 saat içerisinde karşılığının geri yollanması şeklinde olabilecektir. (Ticaret kapsamında) Bunun dışındaki oyuncular arası hammadde alış verişi yasaktır.''
ve bu madde 8. maddeyi gecersiz kılıyor
bunu ben değil dün beyazkalem modumuz söyledi ''son konulan kural geçerlidir arkadaşlar, kuralları kısa zamanda tekrar gözden
geçirip düzenlenmesi gerektiğini de bize hatırlattığınız için teşekkür ederiz.''
yani bundan sonra ticaret dışında (o da günde sadece 1 kere yapılabilecek niyeyse ) hammadde alışverişi yasak.ne sebeple olursa olsun
stra_pilot
28.11.2008, 20:46
18. Ticaret: Bir tipte hammaddenin yollanması (örnek petrol) ve diğer hammaddelerden 1 veya 2sinin (örnek metal ve uranyum) 24 saat içerisinde karşılığının geri yollanması şeklinde olabilecektir. (Ticaret kapsamında) Bunun dışındaki oyuncular arası hammadde alış verişi yasaktır. Hammaddeleri korumak veya başka amaçlı yüksek puanlı veya düşük puanlı birine yollamak ve 24 saat içerisinde geri almak kural dışı kabul edilecektir. Aynı tipte hammaddenin alınıp, kullanılıp, bir süre sonra iade edilmesi yasaktır. İki oyuncu günde 1 kere ticaret yapabilir. Operatöre açıklanamayacak derecede karmaşık hammadde trafiği cezalandırma ile sonuçlanacaktır. Oyuncuların hammadde alış verişlerini olası bir inceleme durumunda kayıt altında bulundurmasında fayda vardır.
------------------------------------------------------------------------------------------------
bu kuralı neden konulduğunu biliyorum anlatılmak istenen tam net olmadığından anlaşılamamış. burda söylenmek istenen ticareti kapsıyor hibeyi degil.
stra_pilot
28.11.2008, 20:51
bu kuralla neleri engellenmek istemiş
1-mesela bende uranyum az arkadaşımdan borç alıyorum 24 saat dolmadan ona yolluyorum
2- benim puan yüksek noob bir kişiye madenleri yığarak düşk bir birlikle işkali imkansız kılıp madenleri koruya bilirim. 24 saat dolmadan geri alırım sonrada.
3-ben metal veriyosan karşılığı metal alamam başka bir maden olucak.
4- günde bir defa ticaret yapılmasını ben birşey anlamadım bunda database leri karışık duruma sokmamak oper 6 ay sonra bakınca bile şişmiş bir ticaret görmemesi herhalde.
delikurt_pilot
28.11.2008, 20:59
bence her türlü maden transferini (ticaret dışında gerçi 1 kereyle kısıtlayarak onuda)engellemek istemişler.
Bence bu saatten sonra kimse riske girmek istemeyeceği için hibede bitecektir.
stra_pilot
28.11.2008, 21:54
bence her türlü maden transferini (ticaret dışında gerçi 1 kereyle kısıtlayarak onuda)engellemek istemişler.
Bence bu saatten sonra kimse riske girmek istemeyeceği için hibede bitecektir.
18 madde nin hibe ile hiç bir alakası yok istediğin kadar hibe yapabilirsiniz.
kadiru_pilot
02.12.2008, 09:11
valla abi sen yolla cezayı yiyince anlarsın :D
kadiru_pilot
05.12.2008, 11:27
hibeyi birak saldırı aldında ittfak arkadaşına bile yollayamaıyosun madeni :D yassakmış buda :eek: güclü olan zayıfı ezsin diyolar oyunda olsanda 3 kurş biriktirdin madeni kacırısan yüzde 30 birlik bina puanla mukafatlandırılacan şey cezalandırılacan :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.