PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : darius hakkında

oguzozturktr_d1
18.06.2009, 02:41
efendıler ıttıfakı olarak bız bugune kadar efendılıgımızı bozmamaya calıstık.bu oyunda sahsen tanımasamda bıldıgım ve oyunu harbıden oynayan ınsan cok.hepsıne saygı duyuyorum ancak bır oyuncu varkı darıus ısımlı hepınız bunu tanıyorsunuz bu arkadasın yaptıklarına son vermenın zamanı geldı de gecıyor bunu yazmamın nedenı bız ve bbelkıde cogunuz emekler sarfederek ordular uretıp uykularımızdan olup gece yarılarına kadar burada bıseyler ıcın caba sarfedıyoruz ancak darıus gıbı ınsanlar bızım bu emeklerımızı bosa harcıyor.egemen arkadsım ve ben mehba ısımlı oyuncuyu gecenın bu saatıne kadar ayakta kalarak sıfırlamak ıcın caba sarfettık egemen arkadasımızın bırlıklerı ılk gırıste sıfırlayamadı ve teklı bırlık kaldıgı ıcın cıktı ıkıncı bı sefer gırmek ıcın bırlıkler bır oncekı noktaya donerken darıus ısımlı ınsan gırıp sehrı ısgal ettı ve yagmaladı.sımdı sıze soruyorum arkadaslarım abılerım yada kardeslerım bu hakmıdır ve bu oyunda yerı varmıdır??kendınızı bır koyup duusunun 40k unıte ıle gırıyorunuz yaklasık 15k unıte kayıp verıyorsunuz ve baska bırısı sıze hakaret eder gıbı gırıp ısgalı yapıyor ve sız elınız bos donuyorsunuz.sızden benım ıstegım darıus la ılgılı genel olarak bır karar verılmesı ve bu ınsandan bır an once kurtulmalıyız belkı dunyanın kapanmasına az kaldı ama hıc yoktan d1 ın son gunlerınde ve d2 de bu ınsanı bı sekılde de olsa aramızda bulundurmayalım.saygılarımla ıyı geceler (olayla ılgılı raporu yarın burda yayınlayacagım)

egemen_d1
18.06.2009, 02:53
Oğuz kardeşim sölediklerinde tamamen haklısın.Emek çalmak hırsızlıktır!Ama bahsettğimiz kişi bunu anlayacak kapasitede bi adam değil.Daha öncede buralara konu oldu.Ama gerçekten emeğe saygı duymak lazım.Ben hiç bir dünyada böle bişey görmedim.Gerçekten çok üzücü ve bi o kadar da vahim bi durum.Böle seviyesiz oyuncuları burda tutmamak lazım (Daha önce ki hakaretlerde dahil)

egemen_d1
18.06.2009, 03:06
Ayrıca samimi bi şekilde söylüyorum.İşgal edilsem bu kadar zoruma gitmezdi. O kadar savaşlarım olmuştur.Yeri geldi kaybettik arkadaşı tbrik ettik.kazandık tbrk ettiler.Ama hiç bi zaman HIRSIZLIK yapmadık yapmayızda!

darius_d1
18.06.2009, 03:11
o kadar güçlü orduyu bir kerede şehre sokacağınıza , iki parçayla girmeniz gerekirdi...

benim yaptığım , sizin kaybettiğiniz zamanı kullanmaktan başka bir şey değil ki "oyuna" kendimi nasıl verdiğimin göstergesi bu...

bir de , buralarda her yerde bu oyunun STRATEJİ , TAKTİK ve YAĞMA üzerine kurulu olduğu yazıyor veya BEYAZKALEM YALANCI ; ne diyeyim...

yani ya siz doğrusunuz ya da beyazkalem....

warm_d1
18.06.2009, 03:12
bu oyunu kalp kırmak için deil de gönül kazanmak için oynamayan arkadaşlar var. bu kadar emeğe ne olacak. bu arkadaşlar gece yarılarına kadar uğraşıyor bir kendini bilmez bu kadar emeği boşa harcıyor. bugün bu arkadaşların başına gelenler yarın herkesin başına gelebilir.

darius_d1
18.06.2009, 03:15
bu oyunu kalp kırmak için deil de gönül kazanmak için oynamayan arkadaşlar var. bu kadar emeğe ne olacak. bu arkadaşlar gece yarılarına kadar uğraşıyor bir kendini bilmez bu kadar emeği boşa harcıyor. bugün bu arkadaşların başına gelenler yarın herkesin başına gelebilir.

biz de beklemişiz demek ki...

kafanızın üzerine oturarak mı çıkarım yapıyorsunuz ne?

PÖH!

egemen_d1
18.06.2009, 03:17
Oyunu senden öğrenecek hailimiz yok! Bizim muhatabımız değilsin olamassında!insanları zan altında bırakarak multi falan diyede söylemlerde bulunmuşssun.Gerçi ben bunları kime sölüyorum ki? Yaptığın ortada zaten!
Bide aklı sıra akıl veriyosun!

oguzozturktr_d1
18.06.2009, 03:18
o kadar güçlü orduyu bir kerede şehre sokacağınıza , iki parçayla girmeniz gerekirdi...

benim yaptığım , sizin kaybettiğiniz zamanı kullanmaktan başka bir şey değil ki "oyuna" kendimi nasıl verdiğimin göstergesi bu...

bir de , buralarda her yerde bu oyunun STRATEJİ , TAKTİK ve YAĞMA üzerine kurulu olduğu yazıyor veya BEYAZKALEM YALANCI ; ne diyeyim...

yani ya siz doğrusunuz ya da beyazkalem....

senın zamanı kullanmak dedıgın taktık dedıgın kendının beceremedıgın ve elınde olmayan ordudan dolayı uc bes unıteyle ınsanların emeklerını calmak mı???oyuna kendımı verdım dedıgın bırlıklerını sureklı gezdırıp ınsanları bos arazıde ve ısgalden baska hıc bı yerde vuramamak mı??eger bu oyun bu sekılde oynanıyorsa bu oyunun bırıncısı sensın..otur bıraz taktık stratejı nasıl olur dusun bakalım.sen taktık ve stratejıden anlıyorsan demekkı bu oyunu oynayanların hıc bırı taktık ve stratejıden anlamıyor...

oguzozturktr_d1
18.06.2009, 03:24
biz de beklemişiz demek ki...

kafanızın üzerine oturarak mı çıkarım yapıyorsunuz ne?

PÖH!

beklemen onemlı degıl kendı ımkanlarınla bıseyler yapman onemlı!!!sen kımsın kı ınsanların emegını calıyorsun???calmak ıcın beklemek ayrı caba sarfedıp bıseyler yapmak ıcın beklemek ayrı sen daha bunu bıle ayırt edemıyorsun!!!bosuna yazıp durma..

jackzay_d1
18.06.2009, 08:01
Sayın Efendiler,
Kusura bakmayın ama burda haksızsınız.Siz ne kadar uğraşıp sıfırlasanızda uyanıklık eden darius.Bu yapılan kurallar dahilinde.
Bu yapılan bana göre stratejidir.Zarar etmeden şehri giriyor.Tekrar düşünün,buna emek hırsızlığı denemez.Kendiniz hata yaptınız.Hatalar?
1-)tek seferde alınamadı,2 farklı ordu çıkarıp ilk saldırıdan hemen sonra sorti yapıp ikincinin önünü açmak gerekirdi.
2-)Dariusun geldiğini görüp onunla uğraşmaınız,durdurmanız gerekirdi.
3-)2 kişiydiniz, 2 kişi üstteki 2 hatayı nasıl yapar?

Lütfen bu konu hakkında böyle şeyler yazmayız.Artık alışın.Acemilerle oynamıyorsunuz.Bildiğiniz usya madeniyetçiler.
Bunlar kusura bakamyın ama çocukca şeyler.Yok ben vurcaktım sıfırladım o girmiş...

Birde lütfen bu tür konuları Serbest Bölgeye yazın.

dartagnan1905_d1
18.06.2009, 08:14
Bu konu iyice can sıkmaya basladi. Yaklasik 7 aydir bu oyunu oynuyorum, rahatca soyleyebilirim ki d1 de baskasinin saldirisinin ortasinda, araya girip bilerek ve isteyerek emek calacak, daha sonra ozur dilemeyi birak bu yaptigini savunacak, tum ittifaklar arasi baris anlasmasi varken once bir oyuncuya hakaret edip ceza alacak sonra ayni sekilde cevap alinca nukleer atacak ve tazminat odememek icin binbir turlu mazeret bulacak tek oyuncu var. Sayisiz defa isgal edilip sifirlanan; bizans oyunlari, emek hirsizligi ve kurdugu ittifakin altinlari ile bir yerlere gelmeye calisan bir insan.

Oyun kalitesinin artmasi, geri kalan binlerce oyuncunun agiz tadiyla oyun oynamasi icin bu arkadasin kalici olarak ceza almasi gerektigini dusunuyorum. Mezopotamya ittifakinda ki tum diger arkadaslari ise diger ittifaklara katilmaya davet ediyorum.

itechinn_d1
18.06.2009, 09:01
Selamlar,

Uzun bir aradan sonra yine bir tartışmanın ortasındayım :p

Darius'un yaptığı, efendilerin strateji hatasını değerlendirmekten başka birşey değildir.

Oyunda her raporda gördüğümüz üzere, büyük savunmalarda tekli birlik kalmaktadır.

Siz saldıran efendiler ittifakı; saldırıya giden birliğin arkasına, kalması muhtemel tekli birlikleri yok edebilecek bir birlik daha takmalıydınız. 3-5 saniye arkadan gelen bu 2. birliğin amacı sadece işgal olmalıydı. Eğer ki 2 birliğin arasındaki 3-5 saniyelik boşluğa Darius yada bir başkası birlik sokabilirse, O bu oyuncunun ustalığı ve oyunu takip yeteneğidir. Ancak diğer malum oyunlardaki gibi süreyi alabileceğimiz bir radar olmadığı için 3 saniyelik araya birlik takmak biraz zor bir ihtimaldir.

Efendiler ittifakını, efendiliklerini bozmamaya davet ediyor, Darius'u yağma ve oyunu takip konusundaki başarısından dolayı tebrik ediyorum...

Saygılar

itechinn_d1
18.06.2009, 09:14
Flood için üzgünüm ancak eklemek istediğim bazı noktalar var.

Darius ile Pilot dünya'da aynı ittifakta (Mezopotamya + Cumhuriyet = Anadolu) uzun süre birlik çarpıştırdık, operasyonlara çıktık (Bazı olmadık sebeplerden sonradan dağılsak da her zaman saygım kaldı)

Darius öyle sizin benzettiğiniz gibi, çaylak 8-9 yaşında birisi değildir. Bu oyunda stratejik bakımdan üstad olarak gördüğüm sayılı insanlardan birisidir.

Unutmayın ki, tek strateji saldırı değildir. Yağma almak , işgalde birlik vurmak, tüm ittifakları karşısına alıp anlaşmayı kabul etmemek vs... birer stratejidir. Her ne kadar "Yağma çalmak" gibi ağır bir tabir kullanılsa da, Hata yağmayı çalanın değil, yağmayı çaldıran çaylağındır.

Kendisi ile d1'de 2-3 sefer karşı karşıya geldik. Ama benim elimdeki yağmayı alamadı, neden ? Çünkü ne yağmamın saati gecikiyordu, nede cimrilik yapıp yağmayı boş bırakıyordum. Belki ittifak arkadaşlarımdan yağmasını aldıkları olabilir, ancak oyunu gerçekten iyi oynayan abilerimizden, ustalarımızdan kaç defa kim yağma alabilmiştir?

Eğer ki bir oyuncu işgalin saatini her seferinde geciktiriyorsa zaten o yağmayı haketmiyor demektir.

Not : Ne Ermeydanı ittifakı olarak, nede d1 dünyasında şahsi olarak kendisi ile hiç bir saldırmazlık anlaşmamız bulunmamakla beraber, denk geldikmiydi oyunun gereği olan saldırıları yapacağımızı ikimizde bilmekteyiz. Çünkü dostluk başkadır, eğlence amaçlı bu oyun başka :) O sebeple kimse bana "ittifakına ihanet, onu savunuyorsun" vs.. masalları ile gelmesin :D

Tekrar saygılar,
Aytekin

sencersila_d1
18.06.2009, 09:17
ilk önce efendiler ittifakındaki arkadaşlarıma geçmiş olsun deyip şunu söyleyeyim, benim başıma böyle birşey gelse ne yapardım. Çok kızardım bu kesin, bunu yapana yaptığını ödetmek isterdim ama onu haksızlık yapmakla suçlamazdım. Darius takipçiliğinin, ustalığının ve online süresinin uzunluğuyla kendisine avantaj sağlamış. Bildiğim kadarıyla bu oyun kurallarına aykırı değil. Herkese iyi oyunlar dilerim.

egemen_d1
18.06.2009, 12:20
darius
407,292 bladussam şehrini işgal ettin. 9 saat önce

Biz ona gerekn cevabı her zaman verdik. Daha önceleride sıfırlandı dünde sıfırladım. Benim birliklerin arkasından da gelen birlik vardı zaten.Ama yapılan iş bu kadar mı doğru?Burası tarla değildi kaznılan bi yer olacaktı.Bu şekilde yapıldığı için sitem ettim. Yoksa tarla olan bi yeri kaptırsam ne olur ki? Emeğe saygı duymak lazım.ben onu bilir onu yaparım

İyi oyunlar

oguzozturktr_d1
18.06.2009, 12:24
mustafa abı ben dıyecektım sen dedın.burdakılerın anlamadıgı olay su gıren o ordunun arkasından zaten bır ordu daha yoldaydı yanı tek bır ordu yoktu ortada.bızde dusunduk heralde o kadarını.tamam bızden daha ıyı taktık ve stratejılere sahıp ınsanlar elbette vardır yoktur demıyorum demem de ama bu yapılan olayı stratejı ve taktık harıkası olarak degerlendırıp tebrık etmeyın allah ıcın:(

uncle_d1
18.06.2009, 12:34
Sayın Efendiler,
Kusura bakmayın ama burda haksızsınız.Siz ne kadar uğraşıp sıfırlasanızda uyanıklık eden darius.Bu yapılan kurallar dahilinde.
Bu yapılan bana göre stratejidir.Zarar etmeden şehri giriyor.Tekrar düşünün,buna emek hırsızlığı denemez.Kendiniz hata yaptınız.Hatalar?
1-)tek seferde alınamadı,2 farklı ordu çıkarıp ilk saldırıdan hemen sonra sorti yapıp ikincinin önünü açmak gerekirdi.
2-)Dariusun geldiğini görüp onunla uğraşmaınız,durdurmanız gerekirdi.
3-)2 kişiydiniz, 2 kişi üstteki 2 hatayı nasıl yapar?

Lütfen bu konu hakkında böyle şeyler yazmayız.Artık alışın.Acemilerle oynamıyorsunuz.Bildiğiniz usya madeniyetçiler.
Bunlar kusura bakamyın ama çocukca şeyler.Yok ben vurcaktım sıfırladım o girmiş...

Birde lütfen bu tür konuları Serbest Bölgeye yazın.

Çok güzel yazıyorsunuz fakat darius alıyor sizin ittifaktan pars dariusu işgal ediyor bi de bunu bana açıklarmısınız ve devamlı oluyor bugüne kadar yazmıyayım diye karar almıştım polemiğe girmemek için ama darius aldı pars (ermeydanından) akabinde işgal etti dariusu bunun bir açıklaması var mı ve bunun devamlı tekerrür etmesinin nedeni nedir?...

itechinn_d1
18.06.2009, 12:46
Bir oyuncunun bir başla oyuncuyu işgal etmesi neden soru işareti bıraktı sizde ?

Darius bizim ittifakımızda olmadığı gibi, ittifakımızın bir çok üyesi ile savaş halindedir. Lütfen polemik yaratacak sözler sarfetmeyin. Bizi herkesle karıştırmayın danışıklı işgaller olayında...

jackzay_d1
18.06.2009, 12:47
Çok güzel yazıyorsunuz fakat darius alıyor sizin ittifaktan pars dariusu işgal ediyor bi de bunu bana açıklarmısınız ve devamlı oluyor bugüne kadar yazmıyayım diye karar almıştım polemiğe girmemek için ama darius aldı pars (ermeydanından) akabinde işgal etti dariusu bunun bir açıklaması var mı ve bunun devamlı tekerrür etmesinin nedeni nedir?...

Darius benim tarlamda beni vurmuştu.İnanılmaz sinirlenirim böyle şeylere.
Daha sonra bana baya uzaktı.3.saat 45 dk civarı.Geceye tekabül ediyordu.
Bende operasyon dan vazgeçtim.Parsta ben vurayımmı dede gece buradayım dedi.Bende nasıl istersen başarılar dedim.
Ve sabaha aldı.Böyle şeyler söylenmez ama bu durum iiçin söylüyorum.
Olay bu.Burda yanlış anlanacak bir durum söz konusuysa opere söyleyin sirkülerimizi kontrol etsin.

Sayın efendiler,size tavsiyem böyle durumlarda karşılığı Çatışma Raporlarında verin.Yazıyla karşılık olmaz.

oguzozturktr_d1
18.06.2009, 15:32
uncle arkadasımın yazdıklarına bır yerde katılmıyorum ermeydanı ıttıfakının darıus gıbı bırısıyle anlasma yaparak boyle bır oyun oynayacagını sanmıyorum o yuzden dolayı ermeydanı ıttıfakından yazılanlar adına ozur dılerım.bız kımseyı polemıge cekmek ve ıspatlanmamıs,olmayan seylerle suclamak nıyetınde degılız eger kı ıttıfak olarak bu sekılde bırsey yaptıgımız dusunuluyorsa ıttıfakım adına da ozur dılerım.

uncle_d1
18.06.2009, 15:33
Ben böyle bir olayın arkasından konuştum ve düşünmeden geçemedim benim yerimde sizde olsanız düşünürsünüz arkadaşım ben yazarken on düşünüp yazdım nedeni de aklıma gelen soruyu sormakdı ve kimse dariusun avukatlığını yapmasın şayet isterse o büyük stratejist kendini savunabilir diye düşünüyorum şayet sizleri bilmeden itham ettiysem de özür dilerim çünkü aklıma gelen soruyu sordum ben düz oyuncuyum danışıklı işlerden anlamam bunun sanalda bir oyun olduğunu da hiç birimiz unutmayalım beni sinirlendiren olayı anlamış olman lazım arkadaşım sizlere iyi oyunlar polimiğe gerek yok talihsiz bir tesadüfmüş...

rehaxx_d2
21.06.2009, 16:18
adam gıbı bı stratejıyle saldırsanız hıc bırınız aglamassınız kusura bakmayın ama sırf kendı hatanızdan dolayı kaptırdıgınız bı yer ıcın burda emek hırsızlıgı demeyın lutfen madem cok mek vermıstınız alsaydınız alamadınız demekkı baskası da emek verıo !!!!

rehaxx_d2
21.06.2009, 18:42
ben kımseyı savunmuyorum o adamda sucsuz demıyorum zaten sadece diyorum ki bu bir oyun isterseniz benim hesabımıda dagıtın ben buna alınmam sadece bı oyun sonucta :D adam işgüzarlık etmiş almıs sonra sızde yıkmıssınız adamı kavga etmeye ne gerek :D

yınede ıstıyosanız d2 deyım ordan saldırın d1 ı bılmem ben :Dsorun olmaz benı cıın:D

rehaxx_d2
21.06.2009, 20:25
ben kendı yazdıklarımı cok ıyı anladım fakat sen yanlıs yorumlamıssın ben orda baskalarıda emek verıyo yazarken darıus u kastedmıodum tamamen konu dısı olan baska bı arkadas tan bahsedıyodum yanı ısgal edılern arkadastan yanlıs anlasılma oolmasın