PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : oyun hesabının silinmesi zorlaştırılmalı

barmen_d2
11.08.2009, 17:50
OYUN HESABININ SİLİNMESİ ZORLAŞTIRILMALI MESELA MSN ŞİFRESİPAROLASI DEĞİŞTİRİKEN. İSTENEN GİZLİ YANIT. TÜRLERİ VAR. ONLARDAN EKLENİP CEVABINI O KİŞİ VERMELİ OYUN HESABINI SİLMEK BUKADAR BASİT OLMAMALI ADAM. EMAİL ADRESİNİ ÇOK ÇABUK ALIYOR. BU YÜZDENDE TEHLİKE OLUYOR VE. AYARLAR BÖLÜMÜNE HESABI AÇTIĞIMIZ. HESABI DEĞİŞTİRECEK BİR BÖLÜM GELMELİ TEHLİKEYİ BİLDİĞİMİZ TAKTİRDE İSTEDİĞİMİZ EMAİL ADRESİNİ. ORAYA YAZMALIYIZ EĞER BU ŞEKİLDE GİDERSE BİR SÜRÜ KİŞİNİN HESABINI HAKLEDECEKLER. BU BİR ÖNERİYDİ İSTER KATILIN İSTER KATILMAYIN KARAR SİZE KALMIŞ.:rolleyes:

bosbos_d3
11.08.2009, 18:01
OYUN HESABININ SİLİNMESİ ZORLAŞTIRILMALI MESELA MSN ŞİFRESİPAROLASI DEĞİŞTİRİKEN. İSTENEN GİZLİ YANIT. TÜRLERİ VAR. ONLARDAN EKLENİP CEVABINI O KİŞİ VERMELİ OYUN HESABINI SİLMEK BUKADAR BASİT OLMAMALI ADAM. EMAİL ADRESİNİ ÇOK ÇABUK ALIYOR. BU YÜZDENDE TEHLİKE OLUYOR VE. AYARLAR BÖLÜMÜNE HESABI AÇTIĞIMIZ. HESABI DEĞİŞTİRECEK BİR BÖLÜM GELMELİ TEHLİKEYİ BİLDİĞİMİZ TAKTİRDE İSTEDİĞİMİZ EMAİL ADRESİNİ. ORAYA YAZMALIYIZ EĞER BU ŞEKİLDE GİDERSE BİR SÜRÜ KİŞİNİN HESABINI HAKLEDECEKLER. BU BİR ÖNERİYDİ İSTER KATILIN İSTER KATILMAYIN KARAR SİZE KALMIŞ.:rolleyes:

AYNEN KATILYORUMMM

bionukleer_pilot
11.08.2009, 18:06
Güzel bi öneri

bionukleer_pilot
11.08.2009, 18:07
Fakat yanlış yerde açılmış :) yeni fikirler bölümünde açmanız gerek diye düşünüyorum burası sorular bölümü.

barmen_d2
11.08.2009, 18:42
bundan sonra orada açarım.

printf_d1
11.08.2009, 18:51
1- Modlar konuyu taşıyalım
2- Harika bir öneri tam koruma sağlayacaktır oyun için :)

jackzay_d2
11.08.2009, 18:58
1- Modlar konuyu taşıyalım
2- Harika bir öneri tam koruma sağlayacaktır oyun için :)

Fazla söze hacet yok.

elturko67_d3
11.08.2009, 19:18

doru bi gözlemleme bu oyunda güvenlik alt düzey..

ashortik_d2
11.08.2009, 19:39
Katılıyorum. Güzevnlik zaafları çok fazla bu konuya biraz daha hassas yaklaşılması gerekiyor.
Bir de oyuncu arkadaşlara şunu öneririm mail adreslerini hem oyun hem forum da görünmeyecek şekilde ayarlasınlar. Ve forum şifreleriyle oyun şifreleri farklı olsun.

coolworm_d3
11.08.2009, 21:36
Çok güzel bir fikir.
Uygulanabilirse gerçekten çok hoş olur. :)

garip2_d2
11.08.2009, 21:52
Çok güzel bir fikir.
Uygulanabilirse gerçekten çok hoş olur. :)

bencede oyunun silinmesi ogamed oldugu gibi en azından belli bir sure taınmalı boylece şifresi calınan kişi şifresini dondurebilir buda oyunun guvenirliğini artırırr yada baska engeler getirilmeli ben sadece şşifremi calanın arkasından kurfurle kendimi avutuyorum .........:mad::mad::mad:

printf_d1
11.08.2009, 23:38
bencede oyunun silinmesi ogamed oldugu gibi en azından belli bir sure taınmalı boylece şifresi calınan kişi şifresini dondurebilir buda oyunun guvenirliğini artırırr yada baska engeler getirilmeli ben sadece şşifremi calanın arkasından kurfurle kendimi avutuyorum .........:mad::mad::mad:

arkadaşlar bu acil lazım gerçekten.
son zamanlarda bu şifre çalma olayları arttı.
acil getirilmesi gereken bir özellik bence.

barmen_d2
12.08.2009, 10:51
modlar ve oyun kurucularının bu konuyu ciddiye almalarını bekliyorum.:cool:

anadolu_d2
12.08.2009, 11:06
modlar ve oyun kurucularının bu konuyu ciddiye almalarını bekliyorum.:cool:

1e 1000 bahse varım, bu özellik powerpack ile desteklenecektir :D

arsenlupen_d1
12.08.2009, 11:14
Merhaba;

Bu konuyla ilgili getirilecek koruyucu önlemlere ilave olarak şuda yapılabilinirmi acaba ? Bazı sitelere kayıt için giriş yaparken üyelik bilgilerini girdikten sonra ilave olarak doğrulama kodu veriliyor o kodun yazılması isteniyor onu yazdıktan sonra girilen bilgileri
gönderebiliyoruz.

Bu oyunada kayıt olunurken bilgiler girildikten sonra ilave olarak belirtilen doğrulama kodu yazılması istense ve o kodu girdikten sonra işlem gerçekleşşe o girilen kodu bir yere not
ederiz ayarlar bolümüne girerkende bu kod sorulsa ve o kodu girdikten sonra işem yapabilsek böyelikle herhangi bir şekilde şifre kırılarak hesap ele geçtiğinde ele geçiren kişi ayarlar bölümene giremiyeceği için parolayı değiştiremez ve diğer işlemleride (ayarlardaki) yapamaz hesap sahibi tekarar hesabına girerek ayarlar bölümünün kodunu girerek bilgilerini değiştirerek hesabını tekrar geri alabilir bu geçen zamanda sadece kaybedilen maden ve birlik olur ama hesap silinme olayı olamaz. Eski üyelerede ayarlar bölümü için üretilen kodlar gönderilir hesaba girdikten bu kodun yazılması istenerek
kod aktifleştirilir.

Saygılarımla
arsenlupen

barmen_d2
12.08.2009, 11:26
bir öneridaha var. her kullanıcının ıp adresini operler biliyor. o hesap hangi ıp adresinden açılmış ise başka o adresten başka. kimse açamasın yani ıp adresinin geldiği yere göre göre o hesaplar açılsın.bazıları ıp adresini değiştiriyor onlarında yakalanması için. hangi kullanıcı oyunun ilk başlarında. hangi ıp adresiyle oynamış ise. onu tesbit edilmeli eğer o ıpe adresi değiştirilmişse okişiye soruşturma başlatılmalı ve ağır bir ceza verilmeli.

bionukleer_pilot
12.08.2009, 17:31
bir öneridaha var. her kullanıcının ıp adresini operler biliyor. o hesap hangi ıp adresinden açılmış ise başka o adresten başka. kimse açamasın yani ıp adresinin geldiği yere göre göre o hesaplar açılsın.bazıları ıp adresini değiştiriyor onlarında yakalanması için. hangi kullanıcı oyunun ilk başlarında. hangi ıp adresiyle oynamış ise. onu tesbit edilmeli eğer o ıpe adresi değiştirilmişse okişiye soruşturma başlatılmalı ve ağır bir ceza verilmeli.

Kardeşim iyi hoş demişsinde o dediğin statik iple olur.ee oyuncuların çoğununda statik ip olmadığını sayarsak Böyle bişey imkansız olur.Birde her modemi kapattığında ip adresin değişiyor e millet bu oyun için modemi kapatmasın mı ? :) İmkansız böyle bişey ikinci bişeyde senin sözlerinden anladığım kadarıyla ip adresinden hangi bölgeden olduğu konusunda.Bu konuda da kesin bi bilgiye erişemezsin normal yollarla anca ttnet ile irtibata geçmeleri lazım onuda yapacaklarını hiç zannetmiyorum açıkcası

barmen_d2
12.08.2009, 17:45
ben fikrimi görüşümü sürdüm durumbu hergün birinin. hesabı gidiyor. buna dur demek lazım. ister katılın isterseniz katılmayın.

bionukleer_pilot
12.08.2009, 18:38
Kardeşim çok güzel fikirdi ilk başta sunduğun yanlış anlama bende karşıyım bende istemem aynı şey benimde başıma gelebilir.Ama bu sonradan yazdığın fikrinin olması çok zor gibi..Yoksa başlangıçta sunduğun fikir güzel ve yapılabilir.

barmen_d2
12.08.2009, 19:30
yok yanlış anlamadım. önemli değil.

barmen_d2
13.08.2009, 10:15
bu konuyu biraz ciddiye alın beyler

cocein_d2
13.08.2009, 15:52

dostum elektrik kesilirse ne olacak :):):) ip değişebilir ozaman jeneratör felan mı alalım

anadolu_d2
14.08.2009, 08:43
Oyun .Net ile programlanmış durumda. Oyunun güvenliği için ActiveX ile MAC adresi alınabilir ancak bu da 2. bir bilgisayardan (Ev/iş/Cafe) bağlanmasını engelleyecektir.

Bence ayarlar sayfasına girilmek istendiğinde kullanıcının e-posta adresine özel olarak session değerine bağlı hashlenmiş,crypted bir şifre yollanmalı ve ayarlar sayfasına her işlem yapılmadan önce o şifre girilmelidir. Şifre cahce yada session ile sadece 30 dakikalık olarak işlenmeli böylece kullanıcı oyunu açık unutup pc'den ayrılsa bile hiç bir işlem yapılamamalıdır.

karakan_d2
14.08.2009, 10:11
--- OYUN HESABININ SİLİNMESİ ZORLAŞTIRILMALI MESELA MSN ŞİFRESİPAROLASI DEĞİŞTİRİKEN. İSTENEN GİZLİ YANIT. TÜRLERİ VAR. ONLARDAN EKLENİP CEVABINI O KİŞİ VERMELİ OYUN HESABINI SİLMEK BUKADAR BASİT OLMAMALI ADAM. EMAİL ADRESİNİ ÇOK ÇABUK ALIYOR. BU YÜZDENDE TEHLİKE OLUYOR VE. AYARLAR BÖLÜMÜNE HESABI AÇTIĞIMIZ. HESABI DEĞİŞTİRECEK BİR BÖLÜM GELMELİ TEHLİKEYİ BİLDİĞİMİZ TAKTİRDE İSTEDİĞİMİZ EMAİL ADRESİNİ. ORAYA YAZMALIYIZ EĞER BU ŞEKİLDE GİDERSE BİR SÜRÜ KİŞİNİN HESABINI HAKLEDECEKLER. BU BİR ÖNERİYDİ İSTER KATILIN İSTER KATILMAYIN KARAR SİZE KALMIŞ. ---

Bu konuda fazla bir yorum yapmayacağım , çünkü pilot dunyadan beridir bu kadar basit bir düzenleme ile çözülebilecek bir konuda hiçbirşey yapılmadan bütün herşey oyunculara yüklenerek devam edilmesi çok düşündürücü birşey demekki oyun yapımcılarının gözünde buradaki oyuncular bir değeri yok ... Yüzlerce kez tartışılan , onlarca konu açılan , sayfalarca yorum yapılan bir olaya nasıl bu kadar kayıtsız kalınabiliyor anlayamıyorum , tabi bide her seferinde bu yazılanların silinmesi , her olay sonrası hesapların güvenliğinin oyunculara ait olduğu söylenip geçiştirilmesi de başka söyleyecek birşey bırakmıyor ...

Çok merak ediyorum bu hesapları hackleyen kişiler yarın oyunu topyekun hackleseler acaba ne diyecekler ...

tahribat5895_d3
14.08.2009, 11:20
1e 1000 bahse varım, bu özellik powerpack ile desteklenecektir :D

:D:D:D
bencede

reis19_pilot
14.08.2009, 12:49
bütün anadolu ittifakı da bu konu üzerinde ilgi ile duruyor:)

reis19_pilot
14.08.2009, 12:50
bide anlamadım birilerinin hesabımı silinmiş???

barmen_d2
14.08.2009, 12:55
ilgi durmamızın sebebi başka birinin hesabının gitmemesi için,

reis19_pilot
14.08.2009, 13:00
neden çıktı birden bu sağduyu, birşeyler var demekki

barmen_d2
14.08.2009, 13:05
benim oyundan bir arkadaşım ittifaktan ayrıldı. altın istedi seslenmedim msn çaldı bana oyundan tehtit mesajı yolladı. msn istiyorsan. ver altını diye. anladınmı ve sen neden bu olayı bukadar çok araştırdın.

reis19_pilot
14.08.2009, 13:08
araştırmak mı, son sayfayı okudum:)
ee msn i nasıl geri aldın?

printf_d1
14.08.2009, 13:10
neden çıktı birden bu sağduyu, birşeyler var demekki

zaten vardı ama yeni bişiler istemek şuç mu ?

oyunda bazı yenilikler lazım bunun gibi hemde en acilinden.
eğer amacın konumzu sabote etmekse lütfen mesaj yazma bu başlık altında.

Yada öneriye görüşünü yaz iyi veya kötü eksi ve artı yönlerini fln.

ama sabote edeceksen mesaj hadii yazma

reis19_pilot
14.08.2009, 13:12
biraz daha sayılı konuşursan sevinirim:)

avci74100_d2
15.08.2009, 12:04
yeni üyelik açarken gizli yanıt olmalı msn açtığımızda varya hani onun gibi:D:D

anadolu_d2
17.08.2009, 09:24
bütün anadolu ittifakı da bu konu üzerinde ilgi ile duruyor:)

Eğer bu "tüm anadolu ittifakı" tanımına beni de dahil ediyorsanız, kullanıcı adıma bakmayın. Anadolu ittifakı Pilot dünyada kurduğumuz efsane ittifaklardan birtanesi olduğu için bu ismi seçmiştim.

Anadolu ittifakından da kullanıcı adım dolayısı ile özür dilerim ;)

Konuya gelecek olursak, bu aralar hesap çalınmalarının en üst düzeyde olduğu bir başka oyundan örnek vermek istiyorum. Metin2 isimli oyunu çoğunuz duymuşsunuzdur. Gameforge firmasının lisansını devraldığı bu oyunda son günlerde yüzlerce hesap çalındı/soyuldu.

Peki Metin2 Türkiye yönetimi buna karşı ne yapıyor ?

Ticaret loglarından, işlem kayıtlarından, girilmiş iplerin dökümünü alıyor ve bu ip adresleri üzerinde illegal işlem yapılmış olan ip adreslerini kullanıcılara "dava açılabilmesi" niyetiyle veriyor.

Bilişim suçları mahkemesine başvurular yapıldı ve bir çok hırsızlık yapanın canı yandı. Bunlardan birtanesi de (Rumeli sunucusu için) kırmızı bayrak ırkında hesabı olan, İstanbul'da bir internet cafe olduğu, çaldığı eşyaları diğer oyunculara para ile yada oyun parası ile satıp, elde ettiği oyun paralarını da, Nakit Türk Lirası karşılığında sattığı ortaya çıktı.

Mahkeme kararı ile cafenin sahibinin işletme belgesi ve ruhsatı iptal edildi. Ayrıca kendisine kişilere açtığı zarara ve zaman kaybına bağlı olarak çaldığı hesap başına 1000 Tl ceza kesildi. Ve 1 yıl süresince gözetim altında tutulmasına karar verildi. Kendisi 1 yıl içinde her hangi bir bilişim suçuna karışırsa 5 senelik bir hapis cezası ile cezalandırılacak.

Hesap çalma işlemleri ne mi oldu ?

Son 1 aydır ne soyulan hesap kaldı, ne birşey

(Tabii hile ararken trojan yiyen ve hesabını çinli arkadaşlara kaptıranları saymıyorum :D)

Şimdi bunu niye anlattım :

Madeniyet yönetimi hesap girişlerini kayıt altına alsa, şehirlere göre telekom'un ip blokları belli. Kullanıcının hesabı çalınırsa ve bunun ihbarı yapılırsa, farklı bloklarda bulunan ipler tespit edilip kullanıcıya verilmeli, kullanıcı gereken adli takibi başlatmalıdır. (Tabii bakıcıların ip adreslerini dikkate almayı unutmaması lazım yönetimin. Aksi halde çok büyük hatalar ortaya çıkabilir)

Aldığı iplerden telekom aracılığı ile yapılan adres tespitinin akabinde "hesap çalan" kişi hakkında işlem yapılabilir. En azından böyle bir uygulama sebebiyle 1 kişi adliyeye başvursa diğer hesap çalım işlerinin bir anda sona ereceği kesindir.

Konunun maaliyeti vs.. hakkında birşey diyemeyeceğim ama bilişim suçları mahkemelerine dava açmanın maaliyeti o kadar yüksek bir tutar değildir.

Yönetimi bu konuya daha duyarlı yaklaşmaya davet ediyorum..

Saygılarımla