PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : öZeL üNiTeLeR

demiryumrukk_d1
19.08.2009, 19:49
bildiginiz üzere hız arttı helikopterler güclendi fakat maden durumundan dolayı basmak zor ve avcı ucak icinde aynı durum söz konusu kimse hangi özel üniteyi seçecegini bilmiyor düşünüyor bulamıyor çünki kafalarında hep soru işaretleri geziyor
sistem şu
örnek meka
Temel ateş gücü: 3200 Temel zırh: 2500 Temel hız: 6
ve piyade
Temel ateş gücü: 100 Temel zırh: 125

ama herkes biliyorki 1 mekayi 3-4 piyade yada 5 farketmez mekayi rahatlıkla eziyor
bu sisteme artık mantıklı birşey getirilmeyecekmi

mekanın ateş gücü toplamı 3200 piyade 5 piyadenin atış gücü 500 bu durumda nasıl oluyor bu?

fazla birşey istemiyor oyuncular sizden sayın adminlerim sadece biraz daha güzel bir sistem ve daha mantıklı savaş sıralaması
birliklerin gücleri cok dengesiz kimse hangi birlik daha güclü bilmiyor mesela ben özel ünitemi tank seçecegim ama helikopter karşısındaki gücü nedir bilmiyorum çünki sistem degişti simülator yanlış sonuç veriyor bu konuda biraz duyarlı olabilirmisiniz acaba ? sonucta herkes para vererek madenyum alıyor bunun karsılıgında kurulmus bir oyun sistemi dışında biraz ilgi ve hizmet bekliyor halk sizden iyi günler saygılar

arsenlupen_d1
19.08.2009, 22:25
Merhaba;

Tüm savaş ile ilgili araştırmaların olabildiğince yüksek tutulduğu karşılaştırılmalı tablonun
bir tablonun oluşturulmasında yarar olacağı kanısındayım.

Ünite ...................... Kazanç ................................. . Kayıp
Piyade..................Tank......Heli........Meka .....Uçak.....M.Top..
Tank.....................Piyade...Meka......Uçak.. ...M.Top....Heli
Heli..................... Piyade...Tank.......Meka.... Uçak......M.Top
M.Top................. Piyade... Heli........ Meka.....Uçak.....Tank.
Meka................. Piyade... Heli........Tank......Uçak..... M.top

Özel Üniteler .... Kazanç ................................. . Kayıp

Özel Piyade......Özel.Tank......Özel.M.top......Özel Heli......Özel.Meka.......Özel Uçak
Özel Tank.......Özel Piyade....Özel.M.top......Özel Heli......Özel.Meka.......Özel Uçak
Özel M:Top..... Özel Piyade....Özel.Tank......Özel Heli......Özel.Meka.......Özel Uçak
Özel Heli......... Özel Piyade....Özel.Tank......Özel M.top.....Özel.Meka.......Özel Uçak
Özel Meka......... Özel Piyade....Özel.Tank......Özel M.top.....Özel.Heli......Özel Uçak
Özel Uçak.......Özel Piyade....Özel.Tank......Özel M.top.....Özel.Heli......Özel Meka

Saygılarımla
arsenlupen

coolworm_d3
19.08.2009, 23:03
Tablo için teşekkürler.
Uğraşmıssın belli. :)

serkomone_d1
19.08.2009, 23:16
Bende özel ünite konusunda çok mağdur oldum, önce uçak yaptım, uçaksavarların gücü artınca piyadeye döndüm, bu sefer heliler ön plana çıktı..
Ama, bence özel ünitenin ne oldugunun yanısıra, bizim onları nasıl kullandığımız da çok önemli.. Her ünitenin farklı bir özelliği var, tankların zırhı, helilerin hızı ve ateş gücü, mekanizelerin ateş gücü, piyadelerin (deyince sustum şimdik) sayısı diyelim, mekalar zaten herşeyiyle güçlü. Bunları bir de maliyetleri açısından düşünürsek, kendi stratejimiz doğrultusunda bir karar verebiliriz diye düşünüyorum. Çok da dengesiz değil aslında..
Bunların sabitlenmiş bir gücünün olması, yani her savaşın sonuçunun önceden bilinebilmesi de bence iyi bir fikir değil, oyuncular bunu deneyerek, tecrübeleriyle test etmelidirler. AKsi halde oyunun strateji oyunu olmasının anlamı kalmaz..
Bazı konuların çok kolay bilinememezi oyundaki dinamizmi devam ettiren unsur kanatimce, böyle kalmalı.
Ama şu olabilir, yeni üniteler oyunda olsa daha zengin savaş stratejisi ortaya çıkabilir. Yeni tip piyadeler, uçaklar heliler vb...
Benim tek sevmediğim ozon ve hidro..

arsenlupen_d1
20.08.2009, 09:16
Merhaba;

Bir oyuncu normal ünitelerle savaşlarda değişik denemeler yapma imkanı bulabilir. Bu çalışmalar neticeside kendi stratejisine göre birliğinde hangi üniteden daha fazla olacağına veya nasıl birlik kuracağına karar verebilir Ama bu şekildeki bir çalışmayı özel üniteler ile yapmasının imkanı yok nedeni tek bir özel ünite yapabilmesi en fazla bir kere özel ünitesini değiştirme kararını alabilir. Bu nedenle geniş kapsamlı araştırma yapma imkanı yok diğer arkadaşlarında da farklı özel ünitelerin olduğunu varsaysak bile tüm özel ünitelerinin hepsinin bulma ihtimali yok ve iki arkadaşın tüm tekniklerinin durumları birbirinden göre farklı olabilir.

Ateş gücü: --- Zırh: ---- Hız: ----
Temel ateş gücü: --- Temel zırh: --- Temel hız: ----
yanmalı motor -jet motoru-- silah tekniği--- zırh--- kılavuz tekniği--- taktik
Özel motor -özel silah -özel zırh -özel kalkan

Gibi verilerininde bulunduğu ( ve bu teknik araştırmalarının kademe seviylerinin olabildiğince en yükseği dikkate alınarak Örnek Seviye 20 gbi ) savaşlarda bire bir yapılan çatışma sonuçlarındaki kazanç , kayıplara göre karşlılaştırmalı bir tablolunun olmasının
iyi olacaği düşüncesindeyim (hatta savunma ünitleri karşındaki durumlarına göre avantaj ve dezavantajlarınında bu tablosunun verilerine yansıtılırsa daha verilimli bir çalışma olur)

Bu şekildeki bir tabloya bakılarak özellikle Özel Ünitelerin seçiminde daha isabetli bir karar verilmiş olunur. Normalde Bir Silah üretildiğinde bir test aşaması olur bu silahın diğer silahlar karşındaki durumunun ne olacağı testler sonucunda ortaya çıkar daha kapsamlı bir çalışma bilgisayar ortamında yapılır. Tüm bu teknik çalışmaların burada olmasının imkanı yok. Bu tablonun olması bizim bu ihtiyacımızı karşılayacaktır.

Saygılarımla.
arsenlupen

demiryumrukk_d1
21.08.2009, 03:48
simülator dogru çalışsın yeter