Orijinalini görmek için tıklayınız : Havacı olmak zorlaştı mı ? (Beyazkaleme)
jackzay_d2
02.09.2009, 22:42
Sevgili Beyazkalem,oyunun en eski oyuncularından ve anlayanlarındansınız.Gidişatını çok iyi biliyorsunuz.Pilot dünyadada oynadınız.İlk özel piyadeyi siz kullandınız...
Ben d1 dünyada karacı iken değişen çatışma sıralaması yüzünden havacı oldum.Bu seferde oyunun başında Savascinin yaptığı saldırılardan tepki geldi uçaksavarlar güçlendi...
Karacı iseniz zarar yüksek olur, havacı iseniz işiniz hızlı olur ama her yere uçak konulmaz. Az ve öz ordu yapmalısınız.
Size sorum, karacıyken sadece helikopter(özel ünite olarak diyorum) kullananlar kâr ediyor, ama havacılar çok şanssız.Şans faktörü çok ama çok etkili.Korkumdan araştırma yapamıyorum...Bugün kılavuz tekniğimi yükselttim,rakipte 36k avcı bende 22k özel avcı...(konuşlanma yeri yüzünden 22k). Şimdi özelimi uçak yaptığımdan beri ilk defa başıma 2 kez üst üste hedef vurulamadı olayı geldi.İlk sortide 10k, ikincisinde ise 3k uçak kaybettim.
Benden araştırması daha düşük olan arkadaşım ise 200-300er kayıpla bitirdi.Açıkcası utandım,rezil oldum...Ben araştırmamı yüksek tuttuğum halde günahım ne? Yediremeyenlerin uçak şikayeti neden buralara kadar geldi? Eğer böyle şansa kalıyorsa neden ben kılavuz tekniği kamuflaj araştırıyorum? Konuşlanma yerinde neden hala uçaklara özel kural yok?Pilotta 300k uçağı olan arkadaşım, stratejisini 12 yapmıştı, sırf konuşlanma yeri yüzünden.
Niçin havacı olmayı zorlaştırdınız? şans faktörü neden herşeye etki ediyor, neden gerçekcilik yok...
Sizden başka anlayabilecek kişide az...
Bana bu durumu izah edin, şundan dolayı deyin, gerekirse hesabımı silerim.
Saygılarımla...
Jackzay
uncle_d1
02.09.2009, 23:14
Benim derdim de aynı özel ünite avcı uçağı artık özel helikopterler bile indiriyor nasıl bir iş ise (algoritmadan dolayı) herhalde bundan sonra özel emp - özel seyir füzesi gibi şeyler basacaz feyyaz durum öyle gösteriyor ...
serkannnn_pilot
03.09.2009, 00:35
ben karacı olsaydım özel ünitemi heli yapmazdım büyük savaşlar için heli yapanlar zararlı çıkar.şimdi Feyyazda bi yerde haklı. havacılar hem hasarlı alamıyor hemde şans faktörü yüzünden bazı zmnlar çok hasar alabiliyolar. karacılarda ise şans faktörü daha az ve savaş kötü geçse bile hasarlı alıp zararlarını azaltabiliyor hatta kâr elde edebiliyolar. Oyuna yeni başlayanlar için tavsiyem havacı olmayın. pilotta ve d1 de havacıydım ve pişmanım.d1 de 155k özel avcım var ama ben bunları nerde kullanayım ? bana uygun hedeflerin hepsinde en az 5k uçaksavar var. 5k uçaksavarda 155k uçaktan 3k sını çoook rahat alabiliyor 3k avcıda neredeyse 1günlük üretimim.Uçaklara yeni bir düzenleme gelmeli artık D5 te olur bu değişiklik ama yeterki olsun.
jackzay_d2
03.09.2009, 00:44
Serkan abi senin araştırman benden iyi,geçen deneme yaptık bildiğin gibi ben etkili oldum (2.deneme)
Şans...
serkannnn_pilot
03.09.2009, 00:47
öncelikle hedefi ıskalama olayının kalkması lazım havacıları bitiren bir olay.
ıskalamak = getti filo
bionukleer_pilot
03.09.2009, 04:15
Feyyazım Pilotta Serkan gibi bende havacıydım bayağı sıkıntı çekiyorduk özellikle lojistik konusunda hatta bu yüzden oyunu bırakan bile oldu:) 120k uçağım vardı direk hedeflerden başka bi yere gidemiyorduk e ozamanlar da bayağı etkiliydi hani uçaklar iyide kullanıyorduk söylemesi ayıptır :p Araştırmalarda gayet iyiydi.Pilot için hiç pişman olmadım açıkcası sıkıntılarım oldu ama pişmanlık duymadım.Ee sonra sende biliyorsun ki düzenlemeler oldu havacılık gerçekten de artık zararlı bir seçim oldu.D1 de bırakmadan önce Serkanın avcılarıyla bir yere dalacaktım 30k özel ünitesi vardı ozamanlar adamda da 4-5 k uçaksavar sayısını tam hatırlamıyorum ama bu civardaydı + savunma birimleride vardı sortiledim 6-7 k zarar :) o günden sonra töbe ettim uçak kullanmicam diye:) Kısaca özetlersem artık Uçaklar hiç cazip gelmiyor,helikopter ve piyade dururken...
anadolu_d2
03.09.2009, 08:45
Siz dua edin yine düşmanla çatışıyorsunuz.
Biz pilotta ittifak arkadaşımızı vurduk, üstelik wtn'nin (düşmanın) şehrine konuşlanmak koşulu ile :D
BeyazKalem
03.09.2009, 11:26
Özel avcılar için ayrı bir şans faktörü yok, avcılarla aynı şans faktörüne sahipler,
bir yere saldırdığınızda uçakların özel veya düz avcı olmaları arasında fark yok yani
Burada şu eklenebilir -> uçaklar için özel kılavuz tekniği eklenemez mi ?
Oyun başlarında bir şehre destek yollamak kolaydı, ama bir şehrin kademeleri
toplamı çok zor 200'e yaklaşabiliyor, bu da oyuncu başı 40k birim demek, oysa
aradan 6-7 ay geçtikten sonra saldırı orduları 300-400k birimi bile geçebiliyor.
Burada şu düşünülmeli -> bu durum oyun ilerledikçe saldırıları çekici hale getiriyor
aynı zamanda savunma yapılmasını imkansızlaştırıyor
Jackzay saldırdığın yerde 32k avcı var ve senin özel avcılarına da saldırma
ihtimalleri var, şans faktörü uçaklarda olduğu gibi kara savaşlarında da var.
32k avcı özel avcılara isabet ettirebilmiş ve 10k özel avcını düşürmüş
yapabilecek bir şey yok. Eğer kara ordusu ile şehre destek yollanmış olsaydı
32k birim kayıp yaşanırdı isabet durumda [ tank ve meka hariç ]. Bu açıdan
bakarsak kara ordularının giremediği veya destekleyemediği yerlere uçakların
saldırabilmesi mümkün.
Hiç Empire Earth oynadınız mı ? Uçaksavarlar ile uçakları birbirleri ile orada çok
rahat karşılaştırabilirsiniz. Veya uçakların birbirleri ile savaşlarını bence fikir
açısından oynanabilecek bir oyun.
Özel ünitelere gelince, helikopter gerçekten iyi ilk atış yapıyor, ancak çok güzel
de düşüyor, zırhı az çünkü, savunmada uçak varsa özel helileri vurmaları halinde
karşı tarafın gücü bitiyor. Ayrıca özel tank ve meka da yabana atılamaz. Yüksek
zırh saldırı gücünü büyük ölçüde kesiyor ve kaybı azaltıyor. Piyadeler saldırı
gücünü emen birlikler ve özel piyade bu açıdan çok iyi.
Keyifli Oyunlar.
jackzay_d2
03.09.2009, 13:05
İşte burda müdahale edeceğim,
36k düz uçaktan sonra en yüksek sayılı birim 500 adet.
Uçaklarda ve seyir füzelerindeki şans faktörü %85 en çok üniteye vurma üzerine kurulmuş gibi.Ancak dediğim gibi üst üste 2 kez hedef vuramadı.Saldırdığım yerde 5-6birim vardı.
Benim kızdığım nokta, mantıksızlık.36bin tane uçağın 1 tanesini bile vuramamak.Bu hedef vuralamadı olay çok saçma...Zaten herşey buradan kaynaklanıyor.Yani ben 36bin uçağa o kadar araştırma saydığım halde tek bir tane vuramadım, hemde 2 kez üst üste.
Ben neden para veriyorum özel ünite açıyorum.Böyle olacaksa nerde strateji nerde para vermenin özelliği.Hadi bakalım...
jackzay_d2
03.09.2009, 13:14
Ben empire earth oynamadım ancak bolca Command Conquer Generals oynadım.O oyunda uçaklara yatırımdan hiç kaçınmam, ordaki mantığı söyleyim,
Uçaklar gelince uçaksavarlar ateş etmeye başlar o arada uçaklar bombaları gönderir.Dönüşünü yapar ve kaçar.Uçaksavar indirirse indirir yoksa uçaklar geri kaçar.
Yani uçağın bombasının menzili,kendisinin zırhını ve uçaksavarların bomba menzili ve zırhını karşılaştıralım.Hangisi daha pahalı, hangisi daha kaliteli? Tabikide uçak.Eğer uçaksavarlar sayısı çok olursa uçakları geri döndürmeye fırsat bırakmadan indirir...
Bence bu oyunda hedef vurulamadı olayı kaldırılmalıdır.Çok saçma.Hem hedef vuramıyor hemde ilk ateş alan o oluyor.
Pek siz Pearl Harbor filmini izlediniz mi? Japonlar saldırı geçtiğinde ilk kim ateş etmişti Amerikalılar mı? :)
timin_d3
03.09.2009, 18:28
Evet temel sorun sanırım klavuz tekniği.Sayın jackzay uçaklar düşüyor diyor.
Bende sayın beyazkalem gibi düşündüm özel klavuz tekniği :)
Bu durumda 2 çözüm var.
1-Özel klavuz tekniği
2-%2 oranında olan klavuz tekniğini %5 gibi bir rakam yapmak !...
çünkü %2 gerçekten çok küçük bir miktar.
Herkese iyi oyunlar !
BeyazKalem
04.09.2009, 09:53
İşte burda müdahale edeceğim,
36k düz uçaktan sonra en yüksek sayılı birim 500 adet.
Uçaklarda ve seyir füzelerindeki şans faktörü %85 en çok üniteye vurma üzerine kurulmuş gibi.Ancak dediğim gibi üst üste 2 kez hedef vuramadı.Saldırdığım yerde 5-6birim vardı.
Benim kızdığım nokta, mantıksızlık.36bin tane uçağın 1 tanesini bile vuramamak.Bu hedef vuralamadı olay çok saçma...Zaten herşey buradan kaynaklanıyor.Yani ben 36bin uçağa o kadar araştırma saydığım halde tek bir tane vuramadım, hemde 2 kez üst üste.
Ben neden para veriyorum özel ünite açıyorum.Böyle olacaksa nerde strateji nerde para vermenin özelliği.Hadi bakalım...
Olasılıkta bir iki sonuç ile hareket edemezsiniz. Bir olaydan yola çıkarak da
her zaman böyle olacak da diyemezsiniz. Özel avcı ile düz avcının hedef vurma
oranında bir fark yok. Hedef vurulamayabilir, zaten bu en başından beri olan
bir durumdu :) Özel avcı bence hala güçlü bir ünite, oyun tarzınıza göre ünite
seçmelisiniz ve bu şekilde özel ünitelerin de işe yaradığını görmüş olursunuz.
Keyifli Oyunlar
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.